2011. május 29.

Ókortudományi Konferencia 2012 - felhívásX. MAGYAR ÓKORTUDOMÁNYI KONFERENCIA, PILISCSABA 2012SZÖVEG ÉS HAGYOMÁNYSzeretettel várunk minden előadót és érdeklődőt a magyar ókortudomány következő, 2012-ben esedékes országos konferenciájára. A konferencia helyszíne a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, szervezője a katolikus egyetem Klasszika-Filológia és Medievisztika Intézete, időpontja 2012. május 23-26 (szerda-szombat).

A konferencia választott témája - szöveg és hagyomány - alkalmasnak tűnik arra, hogy az ókorral foglalkozó magyar kutatók a lehető legnagyobb számban adhassanak számot legújabb kutatásaikról és eredményeikről. Szívesen felveszünk a tervezet programba minden olyan előadást, melynek terjedelme nem haladja meg a 20 percet és a tág értelemben vett ókortudomány valamelyik területéhez kapcsolódik. Különösen azokat a kutatókat buzdítjuk jelentkezésre, akiknek érdeklődése a klasszikus ókori nyelvek szöveges hagyományára és a hagyomány késő ókori, középkori és újkori továbbélésére irányul.

A jelentkezéseket - az előadás címével - 2011. december 15-ig várjuk az alábbi drótposta címen mok2012@btk.ppke.hu. A jelentkezés a konferencia honlapján válik véglegessé néhány soros összefoglaló feltöltésével. Az egyes ülésszakok és előadások beosztását 2012 tavaszán alakítjuk ki.

A konferencián való részvételért terveink szerint fizetni nem kell. Szállást a vidéki előadók számára saját költségre korlátozottan tudunk biztosítani Klotildligeten.

Piliscsaba, 2011. május 12.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A PPKE honlapján más szöveg szerepel, a különbség pedig igen releváns: "A jelentkezéseket – az előadás címével és néhány soros összefoglalójával – 2011. december 15-ig várjuk az alábbi e-mail címen: mok2012@btk.ppke.hu."