2008. április 6.

Konferencia-ajánló

8. Magyar Ókortudományi Konferencia

A magyar ókortudományi konferenciának, melyet kétévente rendeznek meg, ezúttal Szeged ad helyt (az ókortudomány alatt természetesen a teljes ókor értendő, nem pusztán a görög-római világ).

A konferencia témája: Fikció és propaganda az ókorban – irodalom, művészet, politika

A konferencia időpontja: 2008. május 22-25.

A konferencia honlapja, ahol további információk találhatóak, ez.
Az előadók névsora, előadásaik címe (és hamarosan absztraktjaik) már olvashatóak a fenti honlapon.

4 megjegyzés:

Egedi Barbara írta...

Hát igen. Ahogy már korábban is jeleztem, a konferencia sajnos egybeesik a 10. Nemzetközi Egyiptológus Kongresszussal. És az bizony csak négyévente van.

A konferencia egyébként sajnos az Etyeki pincefesztivállal is egybeesik. :)

Simon Zsolt írta...

Nem tudom mit vártál, kedves Barbara, abban az országban élsz, ahol a debreceni "Bevezetés az ókortudományba" c. egyetemi jegyzetsorozat szerint az ókortudomány az egyenlő a görög-római világgal... :-D

Simon Zsolt írta...

A szegedi konferenciát illetően engem per pillanat az zavar, nézegetve a programot, (azontúl, hogy én sem tudok Etyekre lemenni, grrr), hogy egy időpontra raktak két ókori keletes előadást (Vér Á. és Kalla G.), egy időpontra raktak két latin nyelvészeti előadást (Adamik B. és Rihmer Z.), és általában, a régészeti szekció párhuzamosan fut az ókori Kelettel - s sajnos nincs Hermione Granger-féle időnyerőm...

Simon Zsolt írta...

Viszont a szervezők becsületére legyen mondva, hogy az előbb említett előadás-ütközéseket részben megoldották. S mint kiderült, ugyanekkor van a Szegedi Borfesztivál is, amit eddig Etyek miatt nem láttam, majd most :-) Remélem, hogy mivel mindenki Etyekre megy, azért Szegedre is küldenek a nagy borászok egy lerakatot :-)